defensa-personal-policies-seguretat-privada

Defensa personal policial i professionals de la seguretat

L’Associació de Policies de les Comarques de Girona va ser fundada en legal forma en data 08/04/14 a la ciutat de Girona.

La idea va sorgir d’un grup de policies en actiu els quals van voler donar sortida a un greuge endèmic existent a l’àmbit de la seguretat pública: la formació de defensa personal policial.

defensa-personal-policies-girones

Tots els agents que han realitzat la seva formació a l’antiga Escola de Policia de Catalunya, actualment l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, van rebre una formació bàsica en quant a defensa personal policial, un ensenyament integral que abastava diferents àmbits de diverses arts marcials com judo, kárate, tae kwon do, lluita, així com ensenyaments pròpiament policials com enmanillaments, utilització de tècnica de bastó policial i bastó policial extensible o aplicació de procediments policials específics.

La problemàtica que varem trobar treballant diàriament és que, un cop
finalitzada la formació bàsica, no existeix per part de l’Administració una ensenyança de defensa personal policial i de actualitzacions en procediments policials que estigui a l’abast de l’agent de forma fàcil, extensa i directa.

És el propi agent qui, amb una recerca i pagant-s’ho de la seva butxaca, troba una resposta a la inquietud de disposar d’eines i aplicacions que serveixin per poder treballar en millors condicions de seguretat, tant pel treballador públic com per l’infractor.

Ens trobem en un temps on tots els servidors públics estem essent
analitzats en totes les vessants de la tasca diària. Premsa, particulars, mitjans de comunicació de gran abast, xarxes de comunicació (Facebook, Instagram o Twiter entre d’altres) ofereixen un anàlisi de tot el que fem, principalment en actuacions al carrer, on el policia ha hagut d’actuar amb la força legal amb que l’ordenament jurídic l’ampara.

Vine a apendre diferents eines i aplicacions que serveixin per poder treballar en millors condicions de seguretat, tant pel treballador públic com per l’infractor.

Arribats a aquest punt, creiem que es fa imperativa una continua actualització de coneixements pràctics i teòrics per poder donar un servei amb garantia, acurat i sense que ens pugui perjudicar per una mancança de coneixements o eines per poder donar fi a una situació de risc, en qualsevol dels àmbits que un professional es pot trobar.
Per això varem decidir posar fi a aquesta situació i formalitzar la constitució de l’Associació de Policies de les Comarques de Girona.

Per donar cabuda al personal no policial, es va crear de forma paral·lela el Club Esportiu Gironès Defensa Personal, amb les mateixes idees però encarat de forma plena a la Seguretat Privada.
Posteriorment, en un plantejament de funcionament general de les dues entitats, es va erigir com a entitat principal el Club Esportiu restant l’Associació de Policies de les Comarques de Girona com la branca policial del Club.

Què podem fer per tu?

Si estàs interessat/da en formar-te en defensa personal o vols més informació dels tallers, escriu-nos.

Respondrem en la major brevetat.

Si prefereixes contactar-nos directament, aquest és el nostre correu: info@defensapersonalgirones.com